niedziela, 2 lipca 2017

Batony owsiane


Zaraz wyjazd!
Maszkiety! <3
Prosze bardzo - batony robią się tak szybko, jak szybko się jedzą.

- 300 g płatków owsianych
- 4 łyzki masła orzechowego
- 2 przejrzałe banany
- 5 daktyli lub 4 łyzeczki pasty z daktyli
- 5 łyżeczek zmielonego siemienia lnianego
- 1 garść płatków migdałów
- 1 garść nasion słonecznika
- 1 garść suszonej żurawiny
- 1 garść sezamu
- 1 garść wiórek kokosowych
- 1 plaster świeżego ananasa

1. Pastę daktylową, masło orzechowe i banany blendujemy na gładką, jednolitą masę. Jesli używamy daktyli, przed blendowaniem dobrze jest je namoczyć w ciepłej wodzie.
2. Mieszamy wszytskie sładniki razem aż do uzyskania plastycznej masy. Jeśli jest za sypie mozna dodac więcej banana, masło i daktyle. A składniki jakie dodamy zalezy tylko od nas ;) Kto co lubi.
3. Przekładamy do blachy wyłozonej papierem i dokładnie ugniatamy, żeby nie zostawić wolnego powietrza.
Pieczemy około 30-40 minut, do zarumienienia brzegów w 180stopniach.

Szybko poszło co? ;)


Można polać rozpuszczoną czekoladą.

Smaczności!
Sier

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz