To uczucie, kiedy nutella przestaje dla ciebie istnieć, bo
masz zdrowszy odpowiednik. O kremie daktylowym było trochę więcej tutaj.
Daktyle, prażony słonecznik kakao. Tadaaaam
Składniki ( 1 półlitrowy słoik ) :
2 ½ szkl daktyli
1 szkl słonecznika
2 czubate łyżki kakao
Wykonanie:
Daktyle zalać wrzątkiem. Wody nalać do poziomu daktyli, nie
więcej. Odstawić na 15-20 min.
Słonecznik uprażyć na patelni i zblendować, po ostudzeniu, możliwie
najdokładniej ( blendować ok 5 min)
Daktyle wraz z wodą zblendować (ok 1-2 min), dodać w
międzyczasie kakao. Wciąż blendując połączyć daktyle wraz ze słonecznikiem.
Krem najlepiej trzymać w lodówce. Data ważności .. hm obstawiam ok 5
dni ;-) choć wydaje mi się, że podawanie daty ważności jest zbętne. ten krem nie wytrzyma dłużej niż 2 dni, jest za pyszny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz